Skakanjem na trombolini podstičemo motoriku, pitate se kako?


 

U kući deca vole da skaču po krevetu, da trčkaraju iz jedne prostorije u drugu.
Da li Vam se dešava da dete čim izađe iz kuće skače, okreće se, trči ?
To su prirodne težnje svakog deteta, preko kojih dete razvija motoričke funkcije.

U našoj LOL igraonici postoji najveća JUMP ARENA u Srbiji gde deca skakanjem na trombolinama podstiču motoričke sposobnosti kao što su:

  • Ravnoteža. Samim ulaskom na trombolinu , imate osećaj težnje ka balansiranju kako bi stajali pravo. Ravnotežom tela postičete samim skokom , jer pri skoku i doskoku, mozak šalje informaciju da je neophodno kontrolisati svoje telo i na taj način deca nesvesno podstiču ravnotežu.
  • Kordinacija pokreta. Skakanjem na trambolini podstiše se ravnoteža, osećaj za ritmom, držanje tela, sam položaj tela je bitan pri skoku i doskoku. Na taj način se podstiče pravilan položaj tela pri sedenju dece i bolja pažnja jer mora se unapred razmišljati gde će doskočiti i kako. Razvijanje pažnje kod dece je danas jako bitno, jer sve više se u školama sustrećemo sa problemom slabog pamćenja i kratke pažnje na školskim časovima
  • Ritam. Skakanjem na trombolini podstiče se razvijanje ritma kod dece. Nesvesno deca skaču u ritmu i čulo sluha kao i pokreti tela se upravo odvijaju u jednom ritmu. Kod nas u igraonici LOL deca u ritmu muzike skaču ne sluteći da istovremeno vežbaju svoje telo i svoj um.

LOL igraonica poseduje dvadeset horizontalnih i pet vertikalnih trambolina, što predstavlja jedinstven trombolina park  i  mesto za sve ljubitelje skokova, a kada se umorite tu je i veliki bazen sa mekanom i udobnom strunjacom.

Dođite da skačemo zajedno!